Escobar (2012)

Akció, Életrajzi sorozat | 40 |
Értékelés:
16/10
16

Film Leírás

A sorozat Alonso Salazar “La parábola de Pablo” című könyve alapján készült, amely  eredeti dokumentumok és olyan emberek tanúvallomása alapján született, akik közül sokan végigkísérték  a gonosz zseni, Pablo Escobar életét.

Pablo Escobar már fiatal korában csempészettel foglalkozott, ebben az üzletben találkozik „Cachaco”-val, akinek kis kokain laborja van. Escobar hamar rájön, hogy ebben van a nagy üzlet. Ezzel a felismeréssel élete folyamán az egyik leggazdagabb és legfélelmetesebb emberré vált.

1989-ben a világ 7. leggazdagabb embere lett és a kokainpiac 80%-át felügyelte.
Soha nem folyt ellene egyetlen per sem drogbirtoklásért vagy drogkereskedelemért, kivéve egy esetet, amikor tizenegy kilogramm kokain birtoklásáért le lett tartóztatva. Az ellene tanúskódó rendőr tisztázatlan körülmények között meghalt. Általában az ügyeivel foglalkozó bírók és családtagjaik halálos fenyegetéseket kaptak. Emiatt a gyilkossági pert elvetették.
Tevékenysége során Escobar összesen 457 rendőrt és 30 bírót öletett meg.

Escobar szülővárosában, Medellínben a drogból szerzett pénzből kórházakat támogatott, iskolákat és szociális lakásokat épített. A helyi csapat futballstadionját Envigadóban az ő pénzéből építették. Az általa építtetett irodaházak, szórakozóhelyek és éttermek közül néhány ma is áll. Szülővárosában a szegényebb emberek nagy tisztelettel, szinte istenként kezelték Escobart.

 

Előzetes

trailers
x

Escobar hamarosan

Akció, Életrajzi sorozat

Képek

x